11 juni 2016
15:00

Bosnisk SK

Referat: Fagersta Södra IK - Bosnisk SK

Zoltek blev stor matchhjälte när Södra vann med 1-0 hemma. Södra tog sin 5:e raka seger på Lördagen då vi gästades utav topplaget Bosniska. I första halvlek så var det väldigt få chanser där lagen spelade bra försvarsspel och höll tätt. 0-0 i halvtid .

I andra halvlek så är Wille Klasén igenom direkt i inledningen men målisen i Bosniska hinner före Wille. Bosniska sticker upp i en kontring och avlossar ett skott som Arman räddar enkelt. Wille får ytterligare ett läge efter 20 min ca men skottet går rakt på keepern. I den 25:e minuten så får Södra Arman Poghosyan utvisad efter att han haft meningskiljaktigheter med bortapubliken som provocerat Arman hela matchen och även hotat Arman, tyvärr kunde inte Arman hålla sig kall så utvisningen var helt korrekt. In i målet kommer Daniel Hedlund istället.
Nu tror alla att Bosniska ska ta över men det blev precis tvärtom där samtliga Södrakillar höjde sig ett snäpp och började skapa chanser på löpande band mot målet i Bosniska. Emil Zoltek har ett skott som smiter nån centimeter utanför stolpen . Bara ett par minuter senare är Wille Klasén igenom och avlossar stora kanonen men Bosniskas målis räddar elegant. Södra fortsätter att ösa på trots att man är en man mindre , Wille lobbskjuter bollen över målisen men träffar ribban istället. Zoltek har 2 nickar som går strax utanför stolpen. Ett tröttkört Bosniska orkar inte stå emot Södra till slut ,utan skyttekungen Emil Zoltek dundrar in bollen i nättaket efter att Jocke Larsson slagit in bollen mot mål ochdär en försvarare nickat ut bollen rakt till Emil som får på en drömträff från straffområdetslinjen. Det blev några nervösa minuter innan domaren blåser av i den 96:e minuten .

Ännu en prickfri försvarsinsats utav Södra där Bosniska hade 1 avslut på mål på hela matchen. Där försvarsgeneralen Jimmy Jönsson var matchens gigant och gjorde en felfri insats.... igen. framåt var Wille Klasén riktigt vass utan att få göra nåt mål men han var ständigt på språng och skapade flera fina chanser i slutskedet. .
Nästa match för Södra är redan på Onsdag den 15/6 mot Munktorp hemma där vi får klara oss utan Sebba Jansson och Arman P som är avstängda.